• Vær tålmodig

  Resultatene kommer, det tar bare litt tid. Tenk på hvor lang tid det har tatt for din kropp å komme i den tilstanden den var i når du startet på dette programmet.

 • Sørg for at du varierer med ulike typer mosjon, og at du har det gøy

  Prøv å unngå at kroppen din tilpasser seg din nårværende treningsrutine. De første fire ukene i et fitnessprogram skal være utformet til gradvis å bygge opp kondisjonen din og sikre et sunt og smidig muskelvev.

 • Velg en aktivitet som passer din personlighet

  Om du foretrekker å ha selskap under trening så meld deg på et studio eller fitnesstimer, meld deg inn i en løpeklubb eller start med en lagsport. Hvis du liker bedre å mosjonere alene, så gå lange turer, eller prøv en mosjons-dvd hjemme. 

 • Ha oppnåelige forventninger

  Som med all mosjon, sørg for at du holder deg innen dine grenser. Husk at du ikke må gjennomføre hele treningen. Om du kjenner deg trett, så hvil deg og fortsett når du er klar til det. 

 • Ta sikte på å øke din treningsinnsats gradvis

  Om du føler deg trett, ta en dag uten trening. Du kjenner kroppen din best, lytt til den og prøv å hjelpe den. 

 • Ha en backup plan

  Hvis du har et alternativ tilgjengelig, vil det være enklere for deg å klare å trene litt hver dag. Sørg for at du f.eks. har et par trenings- dvd'er liggende hjemme for de dagene du ikke kan trene ute. Ha alltid et par gode tursko stående på jobb, slik at du kan benytte en ledig tid til å strekke litt på bena i løpet av dagen. 

 • La mosjon bli en del av din livsstil

  Husk å kombinere ditt mosjonsprogram med et sunt kosthold for å få hele kroppen din i god form. Innarbeid mosjon i din daglige rutine. Gjør husarbeidet om til en treningsøkt, gå eller sykle til butikken i stedet for å kjøre.